top of page
KULTURHISTORISK OPPHALD

Røisheim Hotell

Røisheim Hotell er eit sjarmerande hotell, som ligg i Bøverdalen ca. 20 minutt frå Lom sentrum, mot Sognefjellet. Dei 14 freda husa, der dei eldste er frå 1700-talet, dannar eit eventyrleg tun. Her kan du gå i fotspora til kunstnare og fjellpionerer som søkte til Røisheim på slutten av 1800-talet.

FASILITETAR:
BE_Ikoner_04_meet.png

Møterom

BE_Ikoner_04_kjøkken.png

Restaurant

BE_Ikoner_04_seng.png

Overnatting

Allereie i 1858 vart Røisheim ein offisiell skysstasjon med plass til reisande. Stallen til hestane er i dag  gjort om til hotellrom. Spor av historia sit likevel att i veggane, og visas gjennom utstilte antikvitetar og kunst, som gjev ei heilt spesiell stemning og ro.

 

Dei 25 romma, dei fleste suiter har ein særeigenheit, og ingen er like. Alle romma har eiga bad, dei fleste har rustikke badestampar, og nokre av romma har eigen klebersteinpeis. Her kan du fyre opp i peisen, sette deg i badestampen og slappe av etter dagens gjæremål. Og det beste av alt, vegen frå badestampen og peisen til senga, er kunn tre steg unna.

 

Matsalen på Røisheim har plass til 60 personar rundt dei pent oppdekte borda. Frå kjøkenet kjem det servert mat som er basert på norske tradisjonar, og tilpassa sesongens råvarer frå området kring Røisheim.

 

Treng du møterom, har Røisheim fleire grupperom, og moglegheit til konferanseoppsett for opp til ca. 30 personar i hovudhuset. Låven på tunet, er innreidd for større grupper, både til konferansar og meir uformelle samankomster. 

bottom of page